WP_20170510_08_05_51_Pro
WP_20170510_08_07_34_Pro
WP_20170510_08_07_46_Pro
WP_20170510_08_08_58_Pro
WP_20170510_08_09_27_Pro
WP_20170510_08_08_02_Pro

Samorządowe Przedszkole 124

31-563 Kraków
ul. Zwycięstwa 22
tel: 12-414 37 42
e-mail:  p124@enic.pl

Jadłospis

                                                   

                                        JADŁOSPIS   17.02.2020 r – 21.02.2020 r   

                             Woda do picia dla dzieci bez ograniczeń w każdym dniu.                                                                                                                                                      

Poniedziałek: 17.02.2020 r.

I. . Stół szwedzki :Chleb razowy ( mąka orkiszowa, mąka pszenna, mąka żytnia- zakwas naturalny, kasza gryczana, drożdże ,oliwa z oliwekz masłem,  szynka  Juranda, ogórek kiszony, czerwona papryka, ser żółty szczypiorek, kawa ( jęczmień,  żyto, cykoria, burak cukrowy )z mlekiem.

       II śniadanie  gruszka

II.. Zupa Shreka  (wywar warzywno-mięsny, seler, groszek zielony, cielęcina, majeranek, ziele angielskie, lubczyk, sól. pieprz) z grzanką(mąka  pszenna, woda, drożdże, cukier, sól ), zabielany  mlekiem i śmietaną , zielona pietruszka.

  -  Pancakes z bananami ( mąka pszenna,, proszek do pieczenia, olej, cukier wanilinowy) w sosie waniliowym (jogurt naturalny,  śmietana,  cukier wanilinowy, cukier) talarki marchewki,  kompot  z  porzeczki i jabłek.

III.  Weka (mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól ) z masłem,  szynka z Bobrownik, sałata zielona,  herbatka  z miodem.

Wtorek:       18.02.2020 r.

I.    Chleb razowy( mąka pszenna, mąka żytnia-zakwas naturalny) z masłem, miodem, płatki owsiane na mleku z orzechem włoskim

                 II śniadanie  jabłko

II.   Krupnik  (wywar warzywny, kasza jęczmienna, kapusta włoska, por, ziemniaki, masło , seler, lubczyk, sól, pieprz)   , zabiel.  mlekiem i śmietaną,  zielona pietruszka.

     - Kotlet wieprzowy w panierce (mąka pszenna, jaja, bułka tarta, pieprz, sól, olej), ziemniaki, buraczki duszone (masło, mąka pszenna, cytryna),  kompot z czarnej porzeczki i jabłka.

III.  Mus serowy ( ser biały, śmietana, cukier) z truskawkami , weka (mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól ) z masłem, rzodkiewka,  szczypiorek, herbatka owocowa z miodem.      

Środa :       19.02.2020 r.

I. Chleb razowy ( mąka pszenna, woda, otręby pszenne, mąka pszenna razowa, mąka żytnia razowa, drożdże, sól) z pastą serowo-rybną (ser  biały, makrela , masło), ogórek świeży (masło), szczypiorek, , kawa ( jęczmień,  żyto, cykoria, burak cukrowy )z mlekiem .      

               II śniadanie  banan

II. Barszcz  czerwony (wywar warzywno-mięsny, seler, masło, mąka, buraki, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy ,lubczyk. sól, pieprz) z jajkiem , cielęcina,  zabiel, mlekiem i śmietana, koper świeży.  

  -Pyzy ziemniaczane( mąka, jaja,  mąka ziemniaczana, ziemniaki) z cebulką ( masło ), słupki kolorowej papryki, kompot owocowy.      

III. Bułka ( mąka pszenna, woda drożdże, tłuszcz roślinny, cukier, sól), hamburger drobiowy (indyk, weka- mąka pszenna, woda, drożdże, cukier,  sól,, olej) , jaja, mąka pszenna, olej, sól, pieprz) z  warzywami (sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży), herbata z miodem.         

 Czwartek:  20.02.2020 r  TŁUSTY CZWARTEK

I. Chleb razowy ( mąka pszenna, woda, otręby pszenne, mąka pszenna razowa, mąka żytnia razowa, drożdże, sól)) z Almetką, (masło),  rzodkiewka, szczypiorek, płatki kukurydziane  na mleku .

       II śniadanie  ½ pomarańczy.

II. Kalafiorowa (wywar warzywny, kalafior, seler, masło, ,lubczyk, sól,  pieprz) z zacierka (mąka pszenna, woda, jaja płynne, kurkuma, substancja,   wzbogacająca, witamina A ), zabiel,  mlekiem i śmietaną,  zielona pietruszka.

  -Klopsiki wołowo-drobiowe (wołowe b/k, piersi z kurcząt, cebula, jaja, weki-(mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól ), mąka, pieprz, sól,  olej)  w sosie pomidorowym (mąka pszenna,   koncentrat pomidorowy,  masło, śmietana) z kaszą kuskus (wywar  warzywny, masło),  fasolka  szparagowa na parze, z masłem i bułką tartą,   kompot z  porzeczki i jabłka.

III. Pączek z cukrem pudrem,  herbata  z miodem. /tłusty Czwartek /       

  Piątek :   21.02.2020 r

I.  Chleb razowy ( mąka pszenna, mąka żytnia-zakwas naturalny), z pastą jajową ( masło ), szczypiorek,  kakao, kostka sera białego.

             II śniadanie  mandarynka

II. Neapolitańska (wywar warzywny, seler, ser żółty, masło ,lubczyk, sól, pieprz) z zacierką (mąka pszenna, jaja płynne, woda, substancja  wzbogacająca, witamina A)  zabiel, mlekiem  i śmietaną, zielona pietruszka.

  -Ryba ( „Miruna” b/s-norweska) po grecku z warzywami(marchew, seler, pietruszka korzeń, pory, ziele angielskie, cebula, koncentrat  pomidorowy, cytryna, pieprz, sól) i ryżem, kompot z czarnej porzeczki  i jabłka. 

III. Weka (mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól ) z masłem, filet z indyka, bukiet warzywny: zielona sałata, rzodkiewka, ogórek  kiszony, herbata z  miodem,

                                                  JADŁOSPIS   24.02.2020 r. – 28.02.2020 r .   

                                Woda do picia dla dzieci bez ograniczeń w każdym dniu.                                                                                                                                                     

Poniedziałek: 24.02.2020 r.

I.  Chleb  razowy ( mąka pszenna, mąka żytnia-zakwas naturalny)  pasta z sardynek (masło) ,ogórek kiszony, szczypiorek, kawa ( jęczmień,  żyto, cykoria, burak cukrowy )z  mlekiem,

          II śniadanie  jabłko

II.  Jarzynowa ( wywar warzywny, seler, kapusta włoska, por, kalafior, brokuł, lubczyk, pieprz, sól ) z ryżem, zielona pietruszka.   

    - Spaghetti razowe (makaron razowy- mąka pszenna makaronowa pełnoziarnista, wieprzowe od szynki, olej, bazylia, cebula papryka słodka,  pieprz, sól) w sosie pomidorowym (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, masło),   paseczki żółtej i zielonej papryki, kompot  z   poprzeczki i jabłka.

III.  Napój mleczno-bananowy (mleko, banany, cukier), ½ bułki ( mąka pszenna, woda drożdże, tłuszcz roślinny, cukier, sólz masłem, ser żółty, rzodkiewka, szczypior, herbatka owocowa z miodem . 

Wtorek:       25.02.2020 r.

I.   Chleb razowy ( mąka orkiszowa, mąka pszenna, mąka żytnia- zakwas naturalny, kasza gryczana, drożdże ,oliwa z oliwek)  z  masłem,  jajko na twardo, rzodkiewka , szczypiorek, kakao.

               II śniadanie   gruszka

II. Zupa „Rumfordzka” ((wywar warzywno-mięsny , seler, ryż, ziemniaki, fasolka perłowa, liść laurowy, ziele angielskie, tymianekz cielęciną , zielona pietruszka.

  - Pierogi  (mąka pszenna, , jaja,) z mięsem (karczek, papryka słodka, bazylia, majeranek, lubczyk, czosnek, olej pieprz sól,) z duszoną   cebulką,  słupki czerwonej papryki, kompot z porzeczki i jabłka. 

III. Jogurt truskawkowy ( jogurt naturalny , śmietana, truskawki, cukier), weka  ( mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól ) z masłem , ogórek świeży,  szczypiorek.                           

Środa :       26.02.2020 r   ŚRODA  POPIELCOWA

I. Chleb razowy( mąka pszenna, mąka żytnia-zakwas naturalny)  z pastą „”Miodzio”(masło, ser biały, miód) płatki kukurydziane na mleku.

                 II śniadanie 1/2 pomarańczy

II.  Grochowa (wywar warzywny, seler,, mąka pszenna, masło, groch łuskany,  majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, sól, pieprz))   z grzanką  (mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól),  zielona pietruszka.

  - Pulpety rybne( miruna- Nowa Zelandia, jaja, weki(mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól), mąka,  olej, szczypiorek) w sosie śmietanowym ( mąka pszenna, masło, śmietana),ziemniaki,  kapusta czerwona z jabłkiem (oliwa z oliwek, szczypiorek, cytryna),  kompot  z  porzeczki i jabłka.        

III. Weka  ( mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól ) z masłem, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z miodem.           

 Czwartek:  27.02.2020 r.

I. Chleb razowy ( mąka pszenna, woda, otręby pszenne, mąka pszenna razowa, mąka żytnia razowa, drożdże, sól))  z twarożkiem ( ser biały, masło, ) z jabłkami i migdałami, płatki owsiane na mleku  z słonecznikiem.

              II śniadanie  mandarynka

II. Barszcz czerwony ( wywar warzywny, , seler, majeranek, masło, ziele angielskie, lubczyk. sól) z ziemniakami,  zabielany  mlekiem i śmietaną, koper.

  - Paprykarz cielęcy (dyszek cielęcy, cebula, mąka pszenna, papryka słodka, czerwona papryka, olej, lubczyk, czosnek, sól, pieprz)kaszą jęczmienna, ogórek kiszony,  kompot z  porzeczki i jabłka.

III.  Weka (mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól )) z pastą  warzywną (czerwona papryka, suszone pomidory, czosnek, oliwa z oliwek, cebula, pietruszka zielona, lubczyk), kostka sera białego,  herbata z  miodem.        

  Piątek :   28.02.2020 r.

I.    Chleb razowy ( mąka pszenna, woda, otręby pszenne, mąka pszenna razowa, mąka żytnia razowa, drożdże, sól) z masłem,  kiełbasa   szynkowa, zielona sałata, kawa ( jęczmień,  żyto, cykoria, burak cukrowy )z mlekiem.

            II śniadanie ½ banana

II.  Brokułowa  (wywar warzywno-mięsny ,indyk,  seler,, brokuł ,lubczyk. sól, pieprz) z ziemniakami, zabielana mlekiem   i śmietaną, zielona pietruszka.

   - Naleśniki  (mąka pszenna, mleko, jaja, olej, cukier wanilinowy) ze szpinakiem (ser biały, szpinak, sól) opiekane w jajku,  słupki marchewki, kompot z porzeczki i jabłka. 

III. Chleb ( mąka pszenna, mąka żytnia- zakwas naturalny, woda, drożdże, sól)  z masłem,  szynka tradycyjna, bukiet warzyw :pomidor, ogórek kiszony, herbata z miodem.                            


 

Kontakt

Samorządowe Przedszkole nr 124

31-563 Kraków
ul. Zwycięstwa 22

tel:
12-414 37 42

e-mail: p124@enic.pl

Mapa dojazdu

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.