WP_20170510_08_05_51_Pro

ul. Zwycięstwa 22
tel: 12 414 37 42

e-mail: p124@mjo.krakow.pl

,,Gwiazdka dla chorego zwierzaka" sprawozdanie

Kraków, dn. 2.01.2019 r.

SPRAWOZDANIE Z AKCJI CHARYTATYWNEJ

„GWIAZDKA DLA CHOREGO ZWIERZAKA”

W dniach od 5. 11.2018 – 21.12.2018 w  naszym Przedszkolu została przeprowadzona akcja organizowana przez Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami – Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Krakowie  pod  nazwą „ Gwiazdka dla  chorego zwierzaka”. Celem akcji jest troska o zdrowie i jakość życia starszych psów i kotów mieszkających na terenie schroniska. Wiele psów i kotów trafiających do Schroniska jest zaniedbana i chora. Starsze zwierzaki narażone są na wiele bolesnych chorób pojawiających się wraz z wiekiem. Właściwa dieta jest niezbędna by mogły się cieszyć zdrowiem, a co za tym idzie – by miały większą szansę na znalezienie nowego kochającego domu.

W ramach akcji zebrano  niespełna 6 kg konserw i  32 kg suchej karmy dla psów i kotów.

3,36 kg – konserwy dla kotów

2,4 kg – konserwy dla psów

4,65 kg – sucha karma dla kotów

27,5 kg – sucha karma dla psów

Pragnę przekazać wielkie podziękowania  dla Wszystkich Naszych Przedszkolaków i ich rodziców za ofiarowane dary , a w szczególności dla Taty Mateusza z grupy „ Biedronki”  - p. Wojciecha za pomoc w przewiezieniu darów do schroniska. Zebrane dary zostały przeliczone przez Organizatorów akcji  i przekazane na rzecz schroniska dla zwierząt przy ulicy Rybnej w Krakowie.

Opracowała:

p. Misia