WP_20170510_08_05_51_Pro
WP_20170510_08_07_34_Pro
WP_20170510_08_07_46_Pro
WP_20170510_08_08_58_Pro
WP_20170510_08_09_27_Pro
WP_20170510_08_08_02_Pro

Samorządowe Przedszkole 124

31-563 Kraków
ul. Zwycięstwa 22
tel/fax 12-414 37 42
e-mail:  p124@enic.pl

Przedszkolne menu

 
JADŁOSPIS  12.02.2018 r – 16.02.2018 r
Woda do picia dla dzieci bez ograniczeń w każdym dniu.
Poniedziałek:  12.02.2018 r
I śniadanie     Chleb razowy (gluten) z  twarożkiem waniliowym( ser biały, masło, cukier waniliowy,  cukier) z sezamem, mleko
II śniadanie ½ jabłka
I danie     Pomidorowa (wywar warzywno -mięsny, seler, koncentrat pomidorowy, mąka, pieprz, sól) z ryżem,  zabiel,  mlekiem i śmietana, zielona pietruszka
II danie  Stek wołowy (wolowe b/k, czosnek, tymianek, olej)  ,ziemniaki, marchewka duszona z groszkiem zielonym (masło, mąka,)  kompot z czarnej   porzeczki i jabłka.
podwieczorek   Weka (gluten) z masłem,  rzodkiewka, ogórek świeży, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem.
Wtorek  :   13.02.2018 r
I śniadanie    Chleb razowy (gluten) z  pastą z gotowanej ryby (masło, Miruna) i ogórka kiszonego, szczypior, kawa z mlekiem
II śniadanie ½ banana.
I danie  Cebulowa((wywar warzywno-mięsny, seler, cebula, masło, ziele angielskie, siemię, pieprz, sól) z grzanką (gluten)  i indykiem,  zabiel,  mlekiem i śmietaną ( 18% ) zielenina.
II danie  Pierożki leniwe ( mąka, jaja, ser biały, ziemniaki) z masłem, cukrem, surówka z marchwi i jabłka, kompot z porzeczki  i jabłka.
podwieczorek    Chleb (gluten)  z masłem, szynka z czarnuszką, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem.                                                                                                                           
Środa : 14.02.2018 r  POPIELEC
I śniadanie  Chleb (gluten)  z twarożkiem (masło, ser biały), pomidor,  sezam, szczypiorek,  kakao.
II śniadanie ¼ pomarańczy
I danie   Krem brokułowy (wywar warzywny, marchew, seler, pietruszka korzeń, brokuły, masło, mąka, ) z kaszą jaglaną,  zabiel, mlekiem i śmietaną, zielona pietruszka.
II danie  Ryba ( „Miruna” b/s-norweska) po grecku z warzywami(marchew, seler, pietruszka korzeń, pory, ziele angielskie, cebula, koncentrat   pomidorowy, cytryna) i ryżem, kompot z czarnej porzeczki  i jabłka. 
podwieczorek  Chleb (gluten) z masłem,  bukiet z warzyw ( rzodkiewka, sałata zielona, ogórek świeży) ,herbata z cytryną i miodem.
Czwartek: 15.02.18 r
I śniadanie  Chleb słonecznikowy (gluten)z masłem ziołowym (masło, czosnek, szczypiorek, marchewka), szczypiorek, pł, pszenne  na mleku  z siemieniem lnianym..
II śniadanie - ½ gruszki.     
I danie  Ogórkowa (wywar warzywny, marchew, seler, pietruszka korzeń, masło, ogórki kiszone) z ziemniakami, zabielana  mlekiem   i śmietaną,  zielona pietruszka.
II danie Gulasz indyczy  (piersi z indyka, papryka słodka, bazylia, lubczyk, cebula,  mąka, olej, pieprz, sól) z makaronem rurki , surówka z kapusty czerwonej (jabłka, oliwa z oliwek, cytryna cukier, marchewka, szczypiorek, sól,  pieprz,) ,  kompot  z czarnej porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Mus  z jabłek i truskawek (cukier waniliowy, cytryna, cukier), weka (gluten) z masłem, pomidor, szczypiorek, herbatka   hibiskus z miodem
Piątek : 16.02.1018 r
I śniadanie Chleb razowy (gluten) z pastą jajową (masło), szczypiorek, pł, owsiane na mleku z słonecznikiem
II śniadanie ½ jabłka
I danie  Koperkowa  (wywar warzywny, marchew, seler, pietruszka korzeń, koperek świeży, lubczyk, masło) z ziemniakami, zabiel, mlekiem  i śmietaną, zielona pietruszka.        
II danie  Łazanki  z  kapustą  i  mięsem (kapusta biała, makaron, szynka wieprzowa olej, cebula, pieprz, sól, zielona pietruszka),  słupki  czerwonej papryki, kompot     z  czarnej  porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Chleb ( gluten) z pastą z ciecierzycy ( masłem, ciecierzyca, papryka słodka, czosnek, oliwa z oliwek), szczypiorek, herbata  z cytryną i miodem.
 
Podkreślone produkty są alergenami. Używane przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, orzechów, sezamu, mleko, jaja, soję, gluten. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 załącznik nr 2.
 
JADŁOSPIS   19.02.2018 r – 23.02.2018 r
Woda do picia dla dzieci bez ograniczeń w każdym dniu.
Poniedziałek: 19.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy (gluten), pastą z makreli wędzonej, ogórek świeży (masło), szczypiorek, , kawa z mlekiem .
II śniadanie talarki marchewki
I danie  Zupa” żniwiarza” (wywar warzywny, seler, masło, kalafior, kapusta włoska, por, fasolka szparagowa, brokuły ,lubczyk,siemię, sól. pieprz)\  z ryżem, zabielana  mlekiem i śmietaną , koperek świeży.
II danie  Paruchy z powidłem śliwkowym ( mąka, jaja, mleko, drożdże, cukier waniliowy, cukier)  w polewie truskawkowej   ( jogurt naturalny, śmietana, mleko) kompot z porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Mus serowy ( ser biały, śmietana, cukier) z truskawkami , weka  (gluten) z masłem, rzodkiewka, szczypiorek, herbatka   owocowa z miodem..
Wtorek:       20.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy(gluten) z masłem, miodem, płatki pszenne na mleku z orzechami włoskimi.
II śniadanie ½ jabłka.
I danie  Pomidorowy krupnik z pęczakiem (wywar warzywny, konc, pomidorowy, masło , seler, lubczyk, sól, pieprz)   , zabiel,   mlekiem i śmietaną,  zielona pietruszka.
II danie  Piersi z kurcząt w panierce (mąka, jaja, bułka tarta, pieprz, sól, olej), ziemniaki, surówka z selera i jabłka (cytryna, cukier, śmietana)  kompot z czarnej porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Deser francuski (mleko, ryż) z kakao i cukrem, weka (gluten)z masłem, rzodkiewka, szczypior, herbatka owoc z miodem.      
Środa :       21.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy (gluten)  z masłem,  kiełbasa szynkowa, ogórek kiszony,  szczypiorek, kawa z mlekiem.
II śniadanie mandarynka.
I danie  Barszcz  czerwony (wywar warzywno-mięsny, seler, masło, mąka, buraki, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy ,lubczyk.   sól, pieprz) z jajkiem , indykiem,  koper świeży.  
II danie  Pyzy ziemniaczane( mąka, jaja mąka ziemniaczana, ziemniaki) z cebulką ( masło ), paseczki kolorowej papryki,   kompot z  porzeczki i  jabłek.       
podwieczorek  Weka  (gluten) z masłem, ser żółty, rzodkiewka, sezam, szczypiorek, herbatka owocowa z miodem.
Czwartek:  22.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy (gluten) z Almetką, (masło), ogórek świeży, szczypiorek, mleko.
II śniadanie ½ pomarańczy.
I danie  Barszcz biały (wywar warzywny, barszcz biały w szklanej butelce, seler, masło, mąka ,lubczyk, liść laurowy ,majeranek, ziele angielskie sól,   pieprz) z ziemniakami, zabiel,  mlekiem i śmietaną,  koperek świeży.
II danie  Klopsy cielęce (dyszek cielęcy, cebula, jaja, weki, mąka, olej)   w sosie  koperkowym (mąka, masło, śmietana)  z kaszą kuskus (wywar  warzywny, masło), fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot z  porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Chleb (gluten)  z pastą  warzywną (suszone pomidory, czerwona papryka, cebula, bazylia, pietruszka zielona, lubczyk, oliwa z oliwek)  herbata z cytryną i miodem.       
Piątek :   23.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy (gluten), z pastą jajową ( masło ), szczypiorek, rzodkiewka,  kakao.
II śniadanie  ½ jabłka
I danie  Krem porowy (wywar warzywno-mięsny, seler, pory, mąka, masło ,lubczyk, siemię. sól, pieprz) z grzanką (weka - gluten) i indykiem,  zabiel, mlekiem  i śmietaną, zielona pietruszka.
II danie  Burgery rybne ( miruna , jaja, weki, cebula, bułka tarta, sól, pieprz, olej), ziemniakikapusta gotowana z kminkiem ( kapusta kiszona, marchewka, olej, cebula, mąka, kminek, pieprz, sól,),   kompot z czarnej porzeczki i jabłka.  
podwieczorek  Weka (gluten)  z masłem, bukiet warzywny: zielona sałata, pomidor, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.
 
Podkreślone produkty są alergenami. Używane przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, orzechów, sezamu, mleko, jaja, soję, gluten. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 załącznik nr 2.

 

 

Kontakt

Samorządowe Przedszkole nr 124

31-563 Kraków
ul. Zwycięstwa 22

tel/fax
12-414 37 42
tel. kom. 660-637-267

e-mail: p124@enic.pl

Mapa dojazdu

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.