Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady /UE/ Nr 1169/2011
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady /UE/ Nr 1169/2011 z dnia 25.X. 2011r w sprawie informacji na temat żywności. W jadłospisie ...
Informacja
1. Podkreślone produkty w jadłospisie są alergenami.
2. W jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcji nietolerancji zawarte w załączniku II Rozporządzenia 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
3 .Poszczególne elementy z jadłospisu mogą ulec zmianie.
4. Używane przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, orzechów, sezamu, mleka, jajka, soję oraz gluten.
5. Szczegółowy jadłospis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych posiłków znajduje się wglądu w sekretariacie przedszkola.